Tiny Hand eemiliajakobsson -

Systemkamera


Foto: Emilia Jakobsson

only the strong will continue

Hejsan!
Igår köpte jag min samsung galaxy s och jag är så extremt nöjd!
Stod och vägde om jag skulle köpa en iphone 4 istället men jag fastande direkt för galaxyn så det var ingen tvekan om saken. Är super super nöjd verkligen.
Moster och mina två kusiner från Finland kom igår, mysigt!
Nä, orkar fan inte skriva mer haha. Måste till stan på vänster och köpa ett minneskort, NU!

rubrik

Har inte mycket att skriva om alltså.
Är så jävla trött nu alltså, har sovit väldigt lite dom senaste nätterna.
Igår ägde jag ut min bror i Tekken, han som tror han är bättre än mig, stackarn!
Ska in till stan en sväng imorgon men mamma, hoppas det blir att köpa telefonen för jag känner mig handikappad utan en telefon. Visst har en nokia xpress music den första av dom modellerna men så värdelös. Vill verkligen ha en galaxy! Nu ska jag iallafall sova, adjö!

juldagen

God jul alla!

Var på ängesbyn igår hos farmor och farfar och firade jul. Kalle anka, julbord och tomte.
Är super nöjd med mina julklappar. Fick en systemkamera, en 42"s tv, pengar till telefon och pengar till annat.
Blir att köpa en samsung galaxy s, skönt med ny telefon speciellt när min nu har lagt av.

Kan ta kort på allting sen, om jag orkar hehe!


Den telefonen blir det nog, min bror fick en HTC wildfire, den såg inte heller så dum ut men vi får se.

Nu ska jag in i duschen, ttyl!söndag

Den där listan man skulle skriva någonting om varje dag, waeh den var inte rolig.
Jag struntar i den och försöker blogga lite ändå!
Tänkte bara skriva att jag har fått en operations tid i torsdags.
Exakt datum är det inte ännu men inom 90 dagar (3 månader) blir det, i februari/mars.
Jag är jätte taggad för att göra den men ändå så sjukt nervös, tänker på det riktigt ofta.
Min förra operation gick inge vidare, den misslyckades helt. Fick ett 13cm långt ärr över hela knät helt i onödan.
Den här gången ska han kapa av den inre senan som finns under knät (man känner den bäst när man böjer på knät) och sen borra fast den i min knä skål. Det ska göra så att senan hjälper till att "dra" knät inåt o mer på rätt plats.
Jag fick se mina röntgen bilder på benet och man såg tydligt (var obehagligt, blev chockad) att knäskålen ligger mycket högre upp och mycket längre ut än vad den ska.
Kirurgen berättade också att jag skulle behöva sova en natt på sjukhuset efter den här operationen och det pga smärtan. Det lät inte så lovande, men jag hoppas det kommer vara värt det.
Ingen operation kan man garantera så inte den här heller. Men jag hoppas verkligen och det lät lovande iallafall.
Jag ser hela tiden mig själv vara ute och springa igen, och det är ju något jag måste kunna göra med tanke på att jag vill bli polis.
Nåja, efter operationen sa han att mitt ben kommer vara upp till 3 gånger så stort som den är nu, och det brukar vara mellan 1-3 månader det är så (blir mycket mjukisbrallor för mig). Rehabiliterings tiden ligger på 6 månader.
Nåja, nog om det. Måste sätta mig och plugga nu, prov i rättskunskap imorgon, hoppas att det går bra.
lite läckra bilder på mig, lekte med camen lite!=)

dag 07 min tro

Jag har ingen direkt tro. Jag tror varken på gud eller djävulen.
Tomten, aeh slutade tro på han när jag kanske.. Ja jag vet inte, eller Santa Park i Rovaniemi Finland han är på riktigt.
Minns att jag drog i hans skägg när jag var liten för att se att han verkligen är riktigt.
Sen tror jag på påskharen (såg den på påsk för 3-4 år sen tror jag, på isen i Kallviken).
Tandfén har jag också alltid trott på, jag menar. Varför skulle hon inte finnas?

Tänker inte skriva något djupt inlägg om min tro eftersom att jag själv kommer bli riktigt skadad om jag ska sitta och skriva om sånt "vad jag tror händer när man dör" "vad jag tror finns bortanför universum". ÄNGLAR, det är något jag tror på och det har jag alltid gjort. Min faster har alltid tyckt om änglar och även min farbrors tjej Pernilla. Jag tror att dom finns i himlen och jag tror även att dom har någon slags tiara. Vill inte skriva mer, har skrivit så mycket men nu vet ni. Godnatt!

dag 06 ett ögonblick

Ett speciellt ögonblick har jag, två stycken faktiskt som på något sätt hör ihop med varandra.
Därför tänker jag dela med mig av båda två.

Under halloweenhelgen detta år umgicks jag med Ebba, Lovisa och Lina. Med alkohol i kroppen frågade Lovisa mig på lördag natt "Emilia, visst är du kär?". Mitt svar var nej. "Men du pratar ju om* hela jävla tiden någonting måste det ju vara?". Jag satt och funderade och av någon anledning så tog jag åt mig mycket av just dom orden. Som i en film ni vet när en person får "flashback" och ser allt som hänt under en tid? Så fick jag. Det blev som att alla de gånger jag träffat * for omkring i mitt huvud, jag insåg hur jag hade reagerat och vilka känslor som jag hade känt då. Jag sa sedan till Lovisa och Lina "äh, jag är inte kär". Jag hade ju druckit alkohol och var påverkad så jag trodde bara att det var pga det som jag kände sådär, men när jag vaknade nästa morgon kunde jag inte sluta tänka på det. Jag kunde inte göra mig av det, jag insåg själv hur mycket jag pratar om honom och allt blev så uppenbart. Vi träffades förra vintern under en tid, när han sa till mig "jag tycker om dig" så blev jag livrädd. Jag har inte vågat bli kär i någon, har inte vågat fått upp ögonen för en kille så jag sa till han att vi skulle vara vänner.

Jag visste hur kär han var i mig, men jag trodde inte att jag kände något för honom. Ögonblicket under lördag natt, halloween detta år visade motsatsen, under just det ögonblicket insåg jag att jag faktiskt är kär, att jag varit det hela tiden men varit "blind". Jag har inte insett det själv.

Ett annat ögonblick var då jag träffade * första gången efter jag berättat hur jag känner. Det var inte heller längesen, någongång förra månaden. Jag och Lina var på väg hem från skolan och såg han gå framör mig. Jag fick panik och sprang in på någon parkering och satte mig ner (fråga mig inte varför). Lina kom fram och frågade "Emilia hur är det, har du ont i magen?". Jag ställde mig fort upp och vi slog ihop med skallarna. Efter att vi skrattat ett tag åt det sa jag "* är där, ser du inte?" "Sluta tönta dig Emilia, nu går vi". Vi började gå för han gick ju ändå med ryggen mot och såg ju inte mig. Det kom några andra som gick mot *, det visade sig att det var dom han skulle möta. De gick nu mot oss och jag började svettas, skaka och tittade ner i backen. Lina gick bredvid mig och små skrattade "Emilia, skärp dig du måste hälsa. Han tittar på dig". Jag tittade upp och han log och hälsade och jag sa tyst "hej". När vi hade passerat varandra så tappade jag allvarligt luften. Jag kunde inte andas alls. Lina sa "Emilia vafan, sträck upp armarna", jag lyssnade på henne och luften kom tillbaka. Jag har alltid trott att det bara varit ett talesätt "han fick mig att tappa andan", men just vid det ögonblicket förstod jag att det kunde hända på riktigt.

Det där är två ögonblick som kommer följa med mig resten av mitt liv, två ögonblick jag aldrig kommer att glömma.


dag 05 mina bästa vänner

Den 7e januari 17.30 1993 föddes min bästa vän. Samma dag, samma rum och samma år som jag fast en kvart innan. Våra mammor sa "Vi håller kontakten med varandra", de bytte kort på sig själva med oss i famnen men att de höll kontakten.. aeh, så blev det inte. Året var 2005, jag var 13 år och gick i sexan. Via lunarstorm b.la hade jag fått kontakt med en tjej och vi bestämde oss för att träffas på stan. Kommer ihåg detaljerat hur vi kom fram till vilka vi var. Gamla mcdonalds i stan, där satt vi och käkade varsin mcflurry så frågade jag "när fyller du år?" och hon berättade. Jag blev helt uppspelt och sen frågade vi våra föräldrar om de minns oss och de tog fram bilder och visade. Så sjukt häftigt, brukar inte tänka på hur amazing det faktiskt är men nu när jag skriver det här t.ex förstår jag verkligen hur extremt coolt det är.

Min bästa vän och jag har samma humor, samma humör och båda två vet att vi verkligen kan lita på varandra.
När jag mår dåligt är hon den första som märker det och den första som frågar hur hon kan hjälpa till.
Om hon ser att jag har något som tynger på mina axlar gör hon allt för att få bort den känslan.
Vill jag prata om något är hon den första jag går till och den enda jag berättar hela historien/alla detaljer till.
Hon är den människan som verkligen har koll på allt i mitt liv, som vet saker som ingen annan har någon aning om. Det är inte många människor som kommer mig rikigt nära, förutom släkt och familj. Ovanför mitt hjärta har jag en tatuering, "Ohana". Ohana betyder familj, familj betyder att ingen lämnas utanför eller glöms bort. Jag kan utan några som helst problem säga att min bästa vän är en del av min familj.

Det finns dagar som jag har mått så fruktansvärt dåligt, dagar som allt jag sett är svart.
Andra dagar har jag varit på toppen humör och svamlat på i vanligt ordning.
Nån dag har jag varit otrevlig, spydig och rent utsagt ett helvete. Att en människa klarar av det är otroligt.
Jag vet att min bästa vän har samma humör som mig, är någon otrevlig eller säger något på ett kaxigt sätt så fäller både hon och jag ut taggarna och hornen bakom pannbenet kommer fram och blir mil långa. Detta gäller även mot varandra, men inte alltid! Hon är så förstående och jag vet inte hur hon gör men vissa gånger jag är otrevlig så kan hon se/höra på mig att det finns en anledning till varför jag är det. Hon låter inte hornen komma fram och vi börjar inte tjata på varandra utan hon ber mig istället säga vad problemet är. Hur jag någonsin ska kunna tacka henne för allt hon gjort för mig, det vet jag ännu inte. Det vi har gått igenom tillsammans, alla minnen vi delat, det är något som jag aldrig kommer glömma bort.

Carolina Andersson, jag vill att du ska veta att det är du är som är den vän som är mig närmast hjärtat. Det är din sida jag aldrig kommer lämna, inte ens när du har humör som en ettrig liten terrier. Du är den vän jag aldrig vill förlora. Soulsister, jag älskar dig och jag kommer aldrig släppa taget om dig!


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har riktigt svårt att lita på andra människor, svårt för att "släppa in" en ny människa i mitt liv.
Finns en människa som har kommit mig så oerhört nära på endast 4 månader.
Hon vet det mesta om mig. Den människan har den sjukaste humorn och från ingenstans kan hon få fram dom stördaste sakerna. Skrattar så otroligt mycket när jag är med henne. Vilken klippa! Jag har två verkligen bästa vänner och Lina är den andra. Det klickade fort mellan oss och krävdes inte många minuter innan vi fattade hur lika vi är. Jag är så glad att vi träffade varandra, du betyder så oerhört mycket för mig. Vi har umgåtts med varandra mycket redan och har en massa minnen, men 4 månader är ingenting. Vi har mycket kvar att göra, det ser jag framemot. Du är den sjukaste människan jag någonsin pratat med, på ett bra sätt! Till sommarn då jävlar ska vi rocka bruden! Måste tacka dig också för att du orkat lyssna på mig, det betyder massor. Ta åt dig av vad jag säger, för en vän som dig är det inte många som har. Du förstår inte hur otroligt glad du kan göra mig, sitter och skakar på huvudet och skrattar för mig själv när jag tänker på hur extremt rolig du är. Lina Fouad, min habibi du har kommit mig så nära så även dig kan jag kalla för min bästa vän!


 

Fredag kväll

Blir en lugn fredag kväll, åker till björx och är med min saknade Ebba och Benjamin!:)
Brorsans "mission" tröja är på, mysmysmys!
Får se om de blir nå mission!

Dag 04 min dag

Nu ska man alltså skriva om sin dag.
Jag kan säga så här, har inte gjort NÅNTING idag.
Kom till skolan, hade inte kollat mailen så jag och Ebba satt i klassrummet och undrade varför ingen kom och var alla var, men våran lärare var sjuk och hade skickat mail om det men vi hade inte kollat. Efter det drog vi på stan, köpte 3 nya nagellack. Ska sätta mig och göra nya naglar sen. Lovisa kom sen och joina oss vi la oss i soffan inne på smedjan och sjöng o hade oss, sen for vi hem. Jag sov och vakna precis, så har min dag sett ut.
Nu ska jag ta mig en lång varm dusch, sen ikväll är det osäkert på vad som sker. Hade så gärna velat gå på Johnossi. Ska försöka ta kort på mina naglar later, ciao!
Lina Fouad, jag saknar ju dig habibi, hur kunde du lämna mig ensam i kylan över helgen?:( </3

Kusin 18år

Hoppas du fick en bra överraskningsfest.

here without you

Var på bio i måndags och tittade på Paranormal activity 2. Skrek, grät och var på väg ur därifrån. Sista 20 minuter tröck jag fingrarna i öronen nuddade lätt hjärnan och blundade och tårarna spruta. Men nu var det inte det jag skulle skriva om.
Till bion fick vi skjuts av Tobbe och Eric, hörde en grymt bra låt i bilen och har sträcklyssnat på den sen dess.
Så sjukt bra, ville bara dela med mig!:)

dag 3 mina föräldrar

Min mamma

Carita Jakobsson, en snart 40 årig finne.
Världens bästa mamma. Vet inte hur jag skulle klara mig utan henne. Visst finns det dagar då jag är så irriterad och inte ens vill höra henne prata, dom dagar vi tjaffsat och allt blir till en överdrift men det spelar ingen roll. Jag älskar ändå min mamma lika mycket varje sekund. Mitt humör har jag fått från henne, när det gäller lätt irriterad. Finnhumör som man brukar säga. Mamma är lärare och har jobbat med många klasser och på många skolor. Har aldrig hört någon klass varit missnöjd med henne, föräldrar har gjort mycket för att få ha kvar henne som lärare från låg till mellanstadiet. Har varit mycket med henne i skolan och jag skulle mer än gärna ha en lärare som henne. Hon förstår och lyssnar på sina elever, hon behandlar alla lika, hon är helt fantastisk på det hon gör. Mamma och jag har alltid förstått varandra, hon ser alltid på mig om jag mår dåligt eller bra. Kärleken från min mamma går inte att beskriva. Jag behöver bli mycket bättre på att visa hur mycket jag verkligen älskar mor min och hur tacksam jag är. Du är bäst äiti, minä rakastan sinua! Ei ole sinua parempaa [v]
Min pappa

Tomas Jakobsson, snart 42 (vet att du är 17) årig bonde.
Nu ska jag faktiskt göra ett stort erkännande. Min pappa är nog den coolaste pappan på jorden!
Han är som vilken ungdom som helst, är så extremt rolig och även så otroligt förstående.
Jag har alltid varit "pappas flicka", sen dom första minuterna i livet skulle jag tro. Gjorde allt med min pappa då jag var liten (följde till och med och satt i knät på han då han var på toaletten, har bild bevis).
Jag vet ingen av mina kompisar som inte tycker om pappsen. "din farsa är så jävla skön" "Tomme är så jävla grym", det är sjukt skönt att det är så. Pappa och jag har verkligen "far och dotter kärlek". Min pappa är min största förebild, min bästa vän. Han har kommit så otroligt långt och gjort så mycket bra genom att vara sig själv.
Han vågar alltid vara sig själv och säga precis vad han tycker, och blir det konsekvenser tar han dem.
Jag vet att pappabjörn gör precis vad som helst för mig och min bror, finns ingenting som skulle hindra honom från att inte göra något för oss. Jag är så tacksam för allt han gör. Bättre farsgubbe får man verkligen söka efter! {v

dag 2 min första kärlek

De flesta som läser min blogg vet redan vem min första kärlek är.
Eric "Ekan" Åström. Jag var iallafall fjorton år och gick i 7an och han gick i 9an.
Vi hade börjat prata via msn, och sen blev det även att vi skrev sms med varandra.
Kommer ihåg första gången vi skulle träffas ensama och umgås, innan hade vi bara flinat lite åt varandra när vi setts och han körde ibland hem mig på sin moppe. Haha minns hur häftigt det kändes. Nå iallafall. Vi satt och flummade oss på msn och jag skrev att jag hade tråkigt och så skrev han jag med, sen sa jag "men kom hit då" typ. Var inte helt seriös. Sen sa han "men jag gör det;)" jag gick in i duschen sen när jag kommer ut ur duschen ringer han "jag mötte Reed i lekparken men är snart hos dig". HAHA jag minns paniken jag fick när jag stod där utan kläder och han var 5 minuter bort. Har nog aldrig fixat mig så där fort. Han kom iallafall och vi tittade på en film "Hide and seek", sen umgicks vi i smyg i ca 2 veckor.

När vi hade träffats i ungefär 3 veckor skulle jag resa iväg till Stockholm och Spanien i 21 dagar, det var jobbigt men det var ändå så kul när jag kom tillbaka hem. Haha minns allt som igår, var så jävla kär i den där killen alltså, hade ju spanat på han sen jag gick i 6an alltså!

Vi var med varandra varje dag, helt seriöst gick inte en dag utan att vi sågs. Gjorde allt tillsammans.
Kanske inte var det smartaste eftersom att man inte ska vara kring varandra hela tiden och stänga ute sina kompisar.
Det var vad som hände iallafall. Vi var tillsammans i drygt 2,5 år, gick igenom det mesta man kan gå igenom under ett förhållande.

Svartsjuk är det ingen tvekan om att vi är båda två. Blev överdrivet, hojja vi hade såna "koppel" på varandra och fick inte umgås med vem som helst, titta på ett visst sätt, prata med vem man ville osvosv.. Helt sjukt!!
Så klart funkade inte det hela vägen så vi började dölja saker för varandra, vilka vi skrev med åså. I början var inte hela grejen om att vi ville vara med någon annan eller så, men att kommunicera med motsatt kön är ju något man ändå gör.

Vi var så jäkla kära i varandra, så rädda att förlora det vi hade. Men det blev för mycket.
Eric var verkligen min bästa vän, jag pratade med honom om allt och oftast så lyssnade han på mig.
Vi hade riktigt roligt tillsammans då vi inte bråkade eller likanande. Vilket vi gjorde det mesta under det sista året.
Men han kommer alltid ha en plats hos mig.

Orkar inte sitta här och skriva om hela vårat förhållande, men det slutade iallafall så extremt dåligt. Otrohet, svek och en massa lögner.. Hemligheter. Inte alls roligt, mådde så sjukt jävla dåligt efter allt, även under en tid med honom. Dåligt mådde vi båda två vissa perioder, pga varandra.

Nåja, idag är vi då iallafall vänner och kan prata och umgås som vanligt. Är skönt, för både jag och Eric sa att det är "allt eller inget", med det menade vi antingen är tillsammans eller ingenting alls. Så var det till en början men nu är vi kompisar och det är inga sura miner. Han vet att jag alltid kommer finnas för honom och precis var han har mig och jag detsamma.
Folk får säga vad dom vill, tycka det är hur sjukt som helst hur jag kan stötta honom efter allt, hur han kan orka lyssna på mig. Det bryr jag mig inte i. Jag kommer aldrig förlåta honom för det han gjorde, aldrig. Men man kan alltid ge en människa en till chans, och det gör både han och jag.

Har fått jävla upplevelse och erfarenhet under de år jag delade med honom.
Nu orkar jag inte skriva mer, haha. Han var iallafall min första kärlek, haha!